Rink van Hestegaarden 

Rink van Hestegaarden föddes 2013 på stall Hestegaarden som ligger i Holland. Berättelsen säger att Rink bara några timmar gammal lyckades rymma ut ur boxen medan hans mamma Trian van Ameland sägs ha stått och ruskat på huvudet åt hans hyss. Rink var även glad och full av energi redan som föl och studsade mest runt som en studsboll och lekte om dagarna. Maj 2016 köpte jag en tur och retur biljett Stockholm - Eindhoven för att leta efter min drömhäst. Jag hade förhandsinformation om några hästar som jag hade beslutat mig för att titta närmare på. En av dessa stack ut från mängden - hästen med sagoman och rörelser som gav mig gåshud. 

Rink erhöll sin STER - titel i Holland,  maj 2016, strax innan han lämnade landet för att resa till Sverige och hem till oss. 

Rink van Hestegaarden 

Vb Ster

född 2013

166 cm 

Fader: Fabe 348 

Moder: Trian van Ameland Model Preferent

Morfar: Reyert 337

Rink godkändes som avelshingst efter ett väl godkänt bruksprov i Redfin, Tyskland oktober 2017, med bland annat 9/10 poäng på "karaktär", "kapacitet", "inlärningsförmåga" och "körning". 


Premieringspoäng 2016 - 7,8 

Bruksprovspoäng  2017- 7,87 

Rink - en familjemedlem

Rink har sedan han kom till Sverige i juli 2016 varit en självklar del av vår familj. Han beskrivs även av andra människor som en hingst med otroligt god karaktär, nyfiken, lättlärd och uppvisar en enormt stor arbetsglädje. 

Fotograf Rosita Dahlberg
Fotograf Petra Lönnqvist

Hängivenhet

Rink är å ena sidan en enmanshäst på så sätt att han känner igen sin ägare och följer tydligt mattes kroppspråk om hon råkar stå på läktaren men å andra sidan så är han mycket mån om att göra rätt och göra det som hans ryttare/kusk ber honom om, om det vid tillfället är någon annan än matte själv. 

Fotograf Rosita Dahlberg

Gentlemannen 

Rink märker direkt om det är någon lite extra liten människa som hanterar honom och beter sig på ett mycket mer varsamt sätt. 

Fotograf Rosita Dahlberg

stolthet

Rink mår som bäst när han märker att han gör 

rätt ! Förstår han inte riktigt vad som krävs av honom så kan han gärna gissa lite och prova att visa en rörelse, ett moment som han tror förväntas. När han får beröm och jubel så blir han enormt förnöjd och lycklig. Man kan i princip se hans leende och lycka i hans ansiktsuttryck. 

"Gentle Giant"

Rink kallas i sociala medier ofta för "Gentle Giant"och han gör skäl för sitt smeknamn. När han hanteras av våra barn så uppvisar han extra tydligt en gentlemannamässig sida.