ridbarhet

Upplevelsen av att bli buren av Rink är magisk! Han har så mycket rörelse och energi, så till en början hade vi faktiskt en utmaning att hitta en sadel som matchade hans kraft och stora rörelser. 

Som tur var så var vi kloka nog att ta hjälp av en sadelutprovare som hittade en optimal sadel. En sadel som inte hindrar hans rörelse, men som också har kapacitet att ligga kvar stadigt. 


Rink är väldigt lyhörd för ryttarens balans och vikt och väldigt snart så lärde han sig att till exempel göra halt enbart genom de hjälper som ryttaren gör genom sin sits. Rink är också mycket lyhörd för rösten. En liten rolig anekdot är de tillfällen som människor här i Sverige har försökt få Rink att stanna med det klassiska "Ptroooooo" (I Holland används det ljudet för att sätta lite extra fart på hästarna, så en rekommendation är att använda ljudet "hoooooooooo" om du vill få en mer lugnande effekt på Rink) 

RINK ÄLSKAR ATT ARBETA

"- Rink är en fantastisk unghäst som verkligen älskar jobba och lära nya saker. Bara hans blick när man tar fram tränset säger allt - som om han ivrigt skulle fråga - "vad ska vi göra idag?". Han är otroligt arbetsvillig och lär sig väldigt fort, en häst som helt enkelt vill göra sin ryttare nöjd. 


 - Sen vill jag gärna nämna hans härliga gångarter - sådant tryck och power får man sällan uppleva annars som ryttare!"


Rosita Dahlberg, medryttare till Rink